Bemutatkozik a 2012-es zsûri - Vincze Tünde

2012. szeptember 11. 23:47 | Hírek

Testedzés lebegve, élmények a levegõben...

Szeretném elérni, hogy minden sportot és mûvészetet kedvelõ ember közelebbrõl is megismerkedhessen a cirkusz csodálatos világával. Célom, hogy bárki számára lehetõvé tegyük a légtorna elsajátítását, hogy bárki élvezhesse az antigravitációs jóga, a karika, a tissue, a pole fitness, a trapéz vagy éppen a faltánc által nyújtott hihetetlen élményeket.

1974-82 Pályafutását 5 évesen kezdte a Vasas Sport Egyesületben, ahol szertornázott, és emellett 12 éves koráig balettozott is.

1979-87 Állami Artistaképzõ Intézetben végzett.

1988-90 Cirkuszi turnékon vett részt Mexikóban és több Európai Nagycirkuszokban. Kiemelkedõ számai: egykerekû bicikli, handstand és légtorna

2000-05 Testnevelési Egyetem középfokú edzõi szakán tanult, ahol Nõi torna és Testépítés-Fitness sportágakban szerezte képesítését.

2002-09 Az Alternatív Cirkusziskolában akrobatikát és légtornát tanított. 2009-tõl a Baross Imre Artistaképzõ Szakközép- és Szakiskolában óraadó tanárként segíti a fiatalokat a légtorna, az egykerekû bicikli és az akrobatika elsajátításában.

2010 jan. Megalapította a Magyar Légtornász Egyesületet (MLTE) azzal a céllal, hogy a tissue produkciók népszerûsítésével egy új sportágat hozzak létre.

2011. máj. 28. Megrendezte az elsõ Tissue /légtorna/ Világbajnokságot Budapesten, amelyet a Magyar Torna Szövetség Elnöke, Dr. Magyar Zoltán is támogatott valamint a verseny fõvédnöke Czene Attila, Sportért felelõs államtitkár lett. A verseny után a Minisztérium elismerõ levelet küldött Tündének, amelyben gratuláltak az új sportág létrehozásához.

2011 Családjával létrehozta saját cirkuszukat, az EXIT Cirkuszszínházat, ahol szeretne teret biztosítani a jövõ nemzedékének.

2011. aug. Létrehozta Budapesten az Antigravity Hungary Légtorna Központot, ahol õ kezdte el elõször népszerûsíteni az antigravitációs jóga és különbözõ légtorna óratípusokat.

Szólj hozzá!